Tråkiga torsdagar...?

När dagarna känns långa och tråkiga, ja helt enkelt långtråkiga ;) så kan man behöva en injektion av glädje och humor. Eller kanske något litet mord?
Många av de böcker jag tidigare nämnt är sådana som jag tar till när dagar som är långa, så långa inträffar.
Fick ett boktips av Mikael häromveckan, på världens första SciFi böcker. Beställde genast dem från min pålitliga hovleverantör, stadsbiblioteket. Första boken ”Världen och Noll-A” slukades fort, boken är skriven strax efter 2:a världskrigets slut och utspelar sig på Jorden och Venus i en inte alltför avlägsen framtid, eller ja typ 480 år framåt i tiden. För att vara en tidig SciFi så är den väldigt intressant, ville genast läsa del två och tre. Del två inväntar jag från Stockholm och del tre väntar på mig nere hos hovleverantören.
Har fått ett sug efter att läsa 1984 igen, när jag läste den förra gången var inte världen så pass datoriserad som den är nu. Undrar om mer stämmer in nu.  Kanske passar på att hämta den idag när jag besöker hovleverantören.
Igår köpte jag en bok på bokrean ”I det förflutna”, om den är bra återstår att se men baksidan lät bra.
Min syster frågade mig i söndags om ”du har lika stor otur med böcker som du har med filmer” – med det menar hon att baksidan på DVD-filmerna lurar mig att tro att de är bra men de är skit.
Böcker gör inte så med mig, på något sätt har jag ett sjätte sinne med dem. Fast en bok har jag blivit lurad av på senare tid. Läste någonstans att ”De kom över havet” skulle vara så bra. Reserverar den hos HL och får den – upptäcker att det är någon sorts prosa och den är inte så bra som de lovat.
Fick ett mejl häromdagen, nästa Louise Penny bok är på väg till min brevlåda J Tjoho!!

Kommentarer

  1. Vad handlar den där tidiga scifi-boken om? Varför är den intressant? Borde jag läsa den?

    SvaraRadera
  2. Den handlar om en man som åker till Venus för att vara med i en tävling och det går lite snett. Gillar du tidig scifi?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sol och böcker

Böcker, böcker, böcker och så lite mer böcker?

Lejon och andra katter