Recension - "Den tomma stolen" av J K Rowling


Barry Fairbrothers plötsliga bortgång får konsekvenser i den lilla staden Pagford. Det blir en vakans i kommunfullmäktige, alla vill ha sin röst hörd och snart är rävspelet igång.

Området Fields, ett nedgånget bostadsområde där det mestadels bor låginkomsttagare, arbetslösa och kriminella tillhör av en slump staden Pagford fast den ligger i utkanten av Yarlie. Barry Fairbrother stred i fullmäktige för att Fields skulle fortsätta tillhöra Pagford, men hans motståndare Howard Mullison stretar emot och säger att Fields ska tillhöra Yarlie. Barrys plötsliga hjärnblödning innebär att det blivit en vakans i kommunfullmäktige och platsen måste fyllas. Howard vill att sonen Miles ska få platsen medan Barrys vän Colin vill ha den för att hedra vännens minne. En man vid namn Simon Price kandiderar också för posten.

Dessa män och deras familjemedlemmar utgör huvudpersonerna i boken och J K Rowling har skrivit en underhållande bok om skvaller, bykänsla och utanförskap.

För er som tror att boken har något gemensamt med Harry Potter blir besvikna, men om ni vill läsa en underhållande och väl skriven bok så rekommenderar jag den varmt!

Kommentarer

  1. Låter aktuellt. Det finns svenska exempel. Sigtuna vill visst bli av med Märsta och Torshälla Eskilstuna etc. Här vill vi inte "bära varandras bördor inte"! Arbetslinje på er alla "latmaskar"!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sol och böcker

Böcker, böcker, böcker och så lite mer böcker?

Lejon och andra katter