Bokmonster

Och med bokmonster menar jag inte Frankensteins monster (även om jag läst den) eller andra läskigheter utan en helt vanlig jag :)

Fick en fråga av en av kollegorna häromdagen hur många böcker jag läser i veckan, jag svarade nåt om att en bra vecka kan jag läsa fyra, men att det händer att jag läser sju. Vissa veckor läser jag inget, det är alldeles beroende på humöret.

Testade att räkna ut hur många böcker jag skulle ha kunnat läst i mitt liv, det blev runt 6000 och det kan t o m vara i underkant. Så, jag säger väl så här att boken jag snart läst ut blir min 6001 :)

Veckan som gått har varit hektisk med annat än bokläsande så jag har inte hunnit läsa så mycket den här veckan så jag håller fortfarande på med "En egen plats", har kommit längre in i boken nu och tycker den är rätt lättsam.

Boken handlar om en man som heter Charlie, som  en dag sommaren 1948 kommer till en liten stad i södra USA, han träffar byns slaktare och tar anställning hos honom. Han har under lång tid rest runt i landet och inte stannat nån längre tid nånstans. Charlie blir vän med slaktaren och hans fru och deras son älskar honom. En dag kommer Sylvan Glass in i slakteriet och Charlie blir kär. Sylvan är dock gift och vissa förvecklingar sker. Alma som slaktarens fru heter får Charlie att köpa ett hus och hjälper honom att göra det till ett hem. Just nu i boken har Charlie köpt en hund och börjat trivas i sitt nya hem. Jag inväntar slutet!!!

Nere på stadsbiblioteket väntar J K Rowlings senaste bok "Den tomma stolen", ska bli kul att se hur hon skriver för vuxna.

Monsterfakta

När jag var liten läste pappa in min favoritbok på kassettband så jag kunde ha den som godnattsaga. Minns inte vad boken hette men den handlade om en drake som inte var som alla andra drakar.


Kommentarer

  1. Jag läser rätt sakta just nu. Inga 4 i veckan, kanske 1 i månaden. Hinner inte mer. Blir dock många barnböcker. Min guddotter älskar små brokiga och böcker som Knacka på, Varför då? Okej! och Grattis. Och de är riktigt bra småbarnsböcker. Det är kul att läsa för någon som snart är 2 år och gör det mesta för första gången. Böckerna kan man läsa hur många gånger som helst.

    SvaraRadera
  2. Nu har jag läst ut En egen plats och ger en liten recension på den.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sol och böcker

Böcker, böcker, böcker och så lite mer böcker?

Lejon och andra katter