Recension av "En egen plats" av Robert Goolick

Charlie Beale kommer en dag till Brownsburg,  han kommer åkandes i sin pickup, med en förmögenhet i resväskan och sina slaktarknivar i en annan väska. I Brownsburg börjar han arbeta åt slaktaren Will och hands fru Alma, deras son Sam blir Charlies favorit och de umgås mycket med varandra. Charlie köper en bit mark vid ån och sover under bar himmel, en dag tycker Alma att det är dags att han skaffar ett eget hus inför vintern och därför köper Charlie ett av de tre som finns lediga just då. Alma hjälper honom att inreda det med saker köpta på auktionen från det nedlagda hotellet. Allt går väl i Charlies liv, han styckar inte bara i  butiken utan får chansen att slakta djuren i själva slakteriet, dit åker han varje onsdag och med sig har han Sam.

Sam är fem år och enda barnet till Alma och Will, han avgudar Charlie och kallar honom för Beebo. En dag köper Charlie en beagle, och hunden får Sam hjälpa honom att namnge. Hunden får namnet Jackie Robinson, efter en av de bästa basebollspelarna det året.

Livet går sin gilla gång och Charlie är omtyckt av alla i hela staden. En dag kommer Sylvan in i butiken, Charlie blir genast förtrollad över hennes skönhet och beslutar sig för att försöka få mer kontakt med henne.

Sylvan är gift med Boaty Glass sen några år bakåt. Boaty som är en äldre man köpte henne av hennes far för en massa pengar och har en hållhake på henne. Om de skiljs förlorar fadern sitt hem. Sylvan är uppvuxen i en avlägsen dal och har under sin uppväxt lyssnat mycket på radio och härmat hur de pratar där. När de varit gifta en liten tid tar han henne på bio och hon blir förtrollad av den magiska filmvärlden. Hon ber sin man om en smekmånad i Hollywood och när de kommer hem blir hon besatt av att ha de fina kläder hon sett i filmerna och magasinen. Hon beger sig till den bästa sömmerskan i trakten, Claudie.

Claudie har sedan hon var fem år sytt kläder, hon kan trolla med tyg och behöver inte mönster för att efterapa kläderna i modemagasinen. Den dagen Sylvan kommer till henne med tygbuntarna inleds en vänskap mellan de två kvinnorna och Claudie avslöjar sin hemliga dotter för Sylvan.

En dag när Charlie och Sam är ute och åker efter en sån där onsdag på slakteriet åker Charlie fram till Sylvan och Boatys hus, det är då den förbjudna förbindelsen börjar.

Varje onsdag och ibland någon dag under helgen träffas Charlie och Sylvan, med Sam som vittne. Charlie blir mer och mer besatt av Sylvan och börjar köpa land och hus och överlåter egendomarna till henne.

En dag händer det något som förändrar hela deras liv....

Här lämnar jag er och ber er läsa vidare för att få reda på hur det går för dem alla i lilla Brownsburg, USA.

Köp boken

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sol och böcker

Böcker, böcker, böcker och så lite mer böcker?

Eftertänksamt?