Bokmalens tidiga år....

Jag har alltid varit en bokmal och när jag gick i sexan, sjuan började jag på allvar läsa vuxenböcker. Plöjde mig tidigt igenom Edgar Allan Poe. Fina lättsmälta böcker för en 12-13-åring.

I början av min läskarriär var det väl mest Fem-böckerna som följdes av Kitty-böckerna. Redan då kunde man ana sig till vilken genre som var min favorit.

Jag minns än idag när jag för första gången gick till biblioteket i den nya staden jag flyttade till 1986. Mamma och jag gick till vuxenavdelningen och jag lånade böcker om Hercule Poirot och Miss Marple.

En av mina tidiga favoritförfattare var Alistair MacLean, ni vet han med Örnnästet och Kanonerna på Navarone. Har alla hans böcker i bokhyllan och läser gärna om dem.

Min favorit bland de litterära figurerna är Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyles fantastiska deckarhjälte.

En av mina mer nyupptäckta författare är Louise Penny, en kanadensisk författarinna som skriver om Kommissarie Gamache i den lilla staden Three Pines. Myspyskänsla a la Christie!!!

Kommentarer

  1. kul att du oxå bloggar nu...men, skriv inte med orange! ser ju knappt vad det står...;-)

    SvaraRadera
  2. Jag läste mest faktaböcker när jag var liten och yngre. Fanns gott om såna hos mina föräldrar. Det är jag väldigt glad över idag. :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sol och böcker

Böcker, böcker, böcker och så lite mer böcker?

Lejon och andra katter