När inspirationen tryter.....

......vad skriver man om då?

Hur många hyllmeter med böcker man har eller om man sorterar böckerna efter storleksordning eller i bokstavsordning? Hur gör ni?

Jag sorterar gärna mina böcker i alfabetisk ordning per författare men följer det inte slaviskt utan kan ställa in dem efter storlek eller rent av efter tycke och smak den dagen :)

Har ett gäng pocketböcker på en hylla långt ner - de tycker systerdottern om att leka bibliotek med :) Eftersom hon tidigare inte kunnat läsa titlarna har vi fått beskriva hur boken ser ut. "Jag vill låna en bok med en hund på" eller "jag vill låna en som handlar om glassar".

Jag längtar till hon blir lite större så jag ska inviga henne i böckernas värld lite mer. Hon gillar att läsa men har väl inte riktigt läst nåt avancerat ännu.  Har börjat fundera på vilken bok jag skulle köpa till henne. Bröderna Lejonhjärta? Mio min Mio? De är lite sorgliga så jag kanske tar nån goding från källaren :)

Rensade lite där häromdagen och hittade några fina böcker därnere, arvegods från mamma - Cherry Ames böckerna från hennes ungdom :) Mina Kitty böcker och så hittade jag en bok från en bokklubb som jag och min ena syster var med i.

Avslutar dagens inlägg med att säga "Karius och Baktus" för de som behöver påminnelse om varför det är bra att borsta tänderna ;)

Kommentarer

  1. Jag sorterar efter genre och författare :)

    SvaraRadera
  2. Genre och författare el ämne

    SvaraRadera
  3. Genre? Ni är ambitiösa :) Många av mina står huller om buller just nu - semesterprojekt kanske :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sol och böcker

Böcker, böcker, böcker och så lite mer böcker?

Lejon och andra katter