När böcker inte fångar en läsare....

I morse gav jag upp, det händer inte ofta men även en bokmal måste ge upp en bok ibland.

De dödas samtal av Reginald Hill fångade tyvärr inte mitt intresse, den var svårfångad.... så i morse gav jag upp och läste sista kapitlen för att få veta slutet, slutet var rätt oväntat ändå.

Det här med att böcker inte fångar intresset är rätt vanligt, det finns ju många sådana som man släpat hem under åren.

Måns Kallentoft är en författare som många gillar, jag läste en av hans böcker och kastade den åt sidan. Jag gillar absolut inte alls hans berättarstil och kan inte läsa fler av honom. Det är synd eftersom många pratar så gott om honom. Men nån gång kanske de filmatiserar hans böcker också, precis som de gjort med så många andra svenska deckarförfattare.

I mitt sovrum ligger nu 14 böcker och väntar - herregud - hur blev de så många? Jo, men många av dem är tips från er läsare och många har jag själv hittat och velat ha.


Hovleverantörens reservationssystem är utmärkt, på nåt sätt kan man reservera böcker som även står i hyllorna, så letar personalen fram dem och jag får en busvissling om att de finns att hämta. Jag gillar min hovleverantör.

Om alla dessa 14 är läsvärda återstår att se, efter stolpskottet jag dumpade imorse så har jag börjat läsa Yarden, den bok som jag fått tips om av Andreas. Boken börjar bra och jag ser fram emot att veta mer om varför lagret i hamnen  kallas Yarden. Boken är tunn så jag antar att jag hinner läsa ut den rätt snart och ge er en recension :)

En gåta till er: Varifrån har jag tagit citatet?

"Borg? Sounds Swedish!" följt av "Definitely not Swedish"

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Lejon och andra katter

Alistair MacLean

Gräver ner mig ytterligare i klassikerna