Nytt år, nya utmaningar

De flesta av oss har varit lediga i mellandagarna och bara njutit av lediga dagar.

Idag har jag varit på jobbet och betat av en hel del, imorgon ska jag till hovleverantören och skaffa lite mer läslektyr.

Läste på VLTs hemsida att en kvinna som hette Sigrid Kahle var död, vem är det tänkte jag och klickade in mig till sidan. Tydligen har Sigrid Kahle varit verksam som journalist och författare, erkänner att jag aldrig hört talas om henne. Läste lite snabbt om hennes biografier på Bokus och hon verkar ha levt ett spännande liv. 

Enligt Wikipedia så specialiserade sig hon på den islamistiska världen och kulturen och samlade ihop en stor samling litteratur som hon sedermera skänkte till Umeå universitet. 

Längst ner på Wikipediasidan står det "svenska orientalister" och en massa namn rabblas upp, Sparfwenfeldt, Celsius den äldre, d´Ohsson med flera, ingen av dem har jag hört talas om. Ska nog dyka lite djupare i den svenska orientaliska historien.

Börjar med att spana in den där Sparven och vad hittar jag - en västmanlänning som dog i Romfartuna!!! Kan dessvärre bli lite svårt att läsa hans verk, de verkar endast vara utgivna på latin och finns nog inte att få tag i.

Det är nog bättre jag håller mig till lite nyare litteratur, nåt jag förstår och är lite mer intresserad av.

Har reserverat en bok av Herman Lindqvist hos hofvis, en om när Finland var Sverige - om de 700 år som Finland och Sverige var ett. Den ska bli spännande att läsa.  

Har varit lite slö på att läsa de senaste veckorna, men har i alla fall betat av sista delen i Hungerspelen :)

Som jag valt att döpa mitt lite virriga inlägg till så är det nytt år och nya utmaningar, förhoppningsvis med en massa nya spännande böcker och andra trevligheter!!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sol och böcker

Böcker, böcker, böcker och så lite mer böcker?

Lejon och andra katter