40 års utgivning

För drygt 40 år sen började Jan Mårtenson sin bana som författare, han gav då ut första verket "32 om kärlek". Blandat med sin karriär som författare har Jan varit diplomat och bland annat varit biträdande generalsekreterare vid FN.

Idag har jag läst ut den 41 boken om Johan Kristian Homan, antikhandlare från Gamla Stan i Stockholm, med oturen/turen att bli inblandad i de mest konstiga historier.

JKH är odödlig, oåldrande och troligtvis precis lika gammal idag som han var för 40 år sen.

Jan Mårtenson skriver inte bara deckare utan har gett ut ett gäng historiska böcker, bland annat om kungligheter och deras slott.

På senare år har Jan även gett ut några kokböcker.

Utöver deckarna om JKH så har Jan Mårtenson skrivit några om JKHs kusin Jonas Berg, Jonas möter vi även i vissa av de andra böckerna. Allra helst i den senaste jag läst, "Den grekiska hjälmen".

Böckerna om Johan Homan är väl kanske inte de mest spännande som finns att läsa men, Jan Mårtenson skriver mysiga deckare som följer ett uppritat mönster. Johan Homan har utvecklats under åren, han har skaffat flickvän men har fortfarande kvar sin kära sambo siamesiskan Cleo. Cleo som hjälpt honom att lösa så många mysterier.

I några av böckerna om JKH som utspelar sig i slutet av 1700-talet så får vi träffa Johan Sebastian Homan (JKHs anfader) som hjälper polisen att lösa mordet på Gustav III.  För er riktiga, riktiga Homannördar :)

  http://www.homansallskapet.se/

  En sån här riktigt slö och halvmulen dag ska man väl ha en riktig drajja? Nja...nån Johan Homan är jag väl inte riktigt så jag avstår drajjan och satsar på lite saft istället :)

   Kommentarer

   Populära inlägg i den här bloggen

   Lejon och andra katter

   Alistair MacLean

   Gräver ner mig ytterligare i klassikerna