Tråkiga februari

I februari längtar alla efter våren, jag är inget undantag. Det är då man kan ta fram böcker ut sina gömmor och läsa sig bort till andra världar. Det är inte bara fantasy och science fiction böcker som gör att man reser, det räcker finfint att köpa en bok som en svensk författare skrivit.

Det är många svenska författare som mördar vilt på Gotland, som om Gotland med sina drygt 65000 invånare snart inte är borta hela högen :)

Men det som är roligt (om man nu får kalla mord roligt) är att det faktiskt är väldigt många bra svenska deckarförfattare. Alla har jag inte läst själv, för även om jag läser mycket, så har jag inte haft tid att utforska hela landets utgivning av deckare.  Kristina Olsson har jag kvar att läsa, henne tänker jag börja beta av vad det lider. Har jag tur så vinner jag i tävlingen jag deltagit i och får hennes böcker helt gratis.

Sen sist har det hänt mycket, jag har såklart betat av några böcker, men ingen av dem var speciellt minnesvärd och inte värda att nämnas i min lilla blogg. 

Däremot att det helt plötsligt låg ett presentkort i min brevlåda är mer minnesvärt, det är alltid kul att uppskattas för att man är med och nominerar bra författare till pris som gör att de blir mer uppmärksammade. Jonas Hassen Khemiri är en bra författare som förtjänar massor av priser, han vann ju förutom Visions pris även Augustpriset 2015 och det var han väl värd.

Presentkortet har jag redan shoppat upp, det blev fyra fina pocketböcker från Akademibokhandeln, varav en på engelska.  Två av dem är av en författare jag blev nyfiken på Nevada Barr, hon skriver om en ranger i USAs nationalparker och jag tror de kan vara bra. Ser fram emot att läsa den första i helgen, de hade nämligen inte del två och tre så jag har bara del ett och fyra. De får jag snarast införskaffa mig via min hovleverantör på nätet.

Sen sist har jag även anmält mig till Books & dreams författarkväll på Oscars i Stockholm, där jag ska få lyssna till  Lucy Dillon som skriver så härliga feelgood romaner om människor och hundar :)  Jag har tidigare skrivit om hennes böcker som jag älskar att läsa! Ska passa på att få en autograf i den senaste som är utgiven på svenska.

Books & dreams författarkväll
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sol och böcker

Böcker, böcker, böcker och så lite mer böcker?

Lejon och andra katter