Slumpartade möten

Förra veckan mötte jag en gammal kollega utanför hovleverantören, jag skulle bara in och hämta en reserverad bok och hon skulle lämna in en läst bok. Vi började språka lite lätt och hon sa att boken hon precis läst ut var bra, jag tänkte att ja, den måste jag nog läsa och tittade på boken och glömde genast bort vilken det var jag skulle komma ihåg att jag skulle läsa.

Samma dag försöker jag komma på vilken författare det var, det enda jag kom ihåg var att det var en svensk kvinnlig historieförfattare. En kollega kom in och jag nämnde saken för henne och vi började leta på Bokus efter författaren när jag helt plötsligt såg titeln på den bok min fd kollega lämnat in. Fantastiskt hur bra minnet ändå är!

Författaren i fråga var Maria Gustavsdotter och böcker i fråga var triologin om Gertraud. Samma författare som skrivit Katarinas bok och Ulrikas bok, där jag väntar på sista delen i triologin. 

Jag älskar att läsa historiska böcker och guldgruvan jag nu hittat på bokus där jag kan söka på historisk skönlitteratur är fantastisk. Bara att börja beta av alla 534 böcker som finns där :)

***

Av en händelse upptäckte jag att jag faktiskt reserverat två olika böcker av samma författare och jag utan att tänka på det läst båda inom en vecka.
Hannah Richell har skrivit två underbara böcker om relationer, Systrarna Tides sista sommar och I skuggan av ett år. Båda är riktigt bra. Det ska komma ut en till på engelska som jag är sugen på att lämna som inköpsförslag till hovis. Vi får se, det verkar dröja lite grann där.

I övrigt har jag börjat läsa reseguider, om Goa, för att få lite tips på äventyr till nästa semesterresa :)  Man måste ju få drömma lite :)

Alla våra drömmar kan uppfyllas om vi har modet att uppfylla dem - Walt Disney

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sol och böcker

Böcker, böcker, böcker och så lite mer böcker?

Eftertänksamt?