De dör som flugor...

Johan Homans vänner och bekanta alltså...i Jan Mårtensons senaste om antikhandlare Homan så ska Johan på 20 års jubileum i Örebro. Det är tydligen 20 år sen han gick ut från Karro... det fick mig att ana att Johan Homan nog allt är lite yngre än jag trott. 

I alla fall börjar det hela med att en skolkamrat till Johan kontaktar honom och säger att han behöver få skyddad identitet....men...som vanligt i böckerna så sker det ond bråd död. 

I den här boken figurerar en del ryska personligheter, Jan Mårtenson har lyckats ta med aktuella ämnen. Blev lite förvånad när jag helt plötsligt läste om oroligheterna i Ukraina. När skrevs boken egentligen? Prinsessan Leonore nämns i boken, nåt om rubriker i tidningarna.

Det är lite kul att Johan Homan får åka till St Petersburg och besöka Eremitaget :) Det känns så bekant på nåt sätt när man själv varit där och sett det. 

Som vanligt är det väl ingen extremt spännande bok, men jag gillar ju de här böckerna och med tanke på hur många Jan Mårtenson skrivit så håller de fortfarande väldigt hög standard.

***

Ikväll tänkte jag beställa några böcker, av den lista jag faktiskt fick från Dussman efter att ha mejlat dem. Snacka om kundservice :)Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sol och böcker

Böcker, böcker, böcker och så lite mer böcker?

Lejon och andra katter