April, april din dumma sill

April närmar sig sitt slut, en månad med ett riktigt blandat väder, snö, regn, hagel, sol i en enda salig blandning, det är inte för inte man kallar det för aprilväder :)

Önskar jag kunde säga att jag utnyttjat månadens väder till att läsa, men det är inte många böcker som passerat. Eller i alla fall inte många som jag anser läsvärda och läste klar.

Just nu håller jag på med den senaste Arne Dahl deckaren, men en helt ny polis. Lite saknar jag de gamla vännerna från Op-Cop och A-gruppen men det är aldrig fel att förnya sig och lämna gamla fotspår.

Idag har jag haft tandvärk och efter en lång natt utan en enda timmes sömn och en lugn dag hemma på soffan (förutom besöket hos tandläkaren) så skulle man kunna tro att jag skulle ha kunnat passa på att läsa lite. Men tandvärk är värre än all annan värk och det är inte mycket man kan göra när det känns om man skulle dö av värk. Så Arne Dahl har väntat hela dagen och får fortsätta vänta tills jag känner mig bättre i tanden (rotfyllning btw).

För några veckor sedan var jag på en föreläsning av och med Sanna Lundell, ni vet Ulf Lundells dotter och Mikael Persbrants sambo. Hon höll en intressant föreläsning om medberoende och pratade lite om böcker av svenska författare som själva upplevt detta. Svinalängorna, Mig äger ingen och så Blåbärsmaskinen av Nils Claesson. Blev intresserad av att låna Blåbärsmaskinen och den ligger nu på byrån i sovrummet och väntar på att bli utläst, Nils beskriver sin barndom i skuggan av Slas. 

I tisdags deltog jag i en stadsvandring här i staden och fick reda på mer om min fina hemstad. Guiden berättade att de under sommaren har flera gratis vandringar och just den om Tomas Tranströmer blev jag intresserad av eftersom jag sett stroferna på några plattor och funderat på vart resten finns. Ska försöka gå den i sommar och lära mig ännu mer :)

Blev också rätt sugen på att lära mig mer om hemstaden så när jag får ork ska jag besöka hovleverantören för att låna boken om Västerås 1000-åriga historia.
Mycket av det vi fick höra visste jag redan om men mycket var nyheter och Västerås har en intressant historia,  arkitektonisk, industriell och många intressanta personligheter har fostrats i vår stad.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Tiden kan gå så fort

September is gone

Lejon och andra katter