Bakom den tid som flytt...

Genom mina ögons kritiska blickar på senaste tiden har massor av böcker passerat, när mängden låneböcker nästan blir så många att man får känslan att inte hinna läsa dem så är det mycket. Tiden de sista veckorna har bara rasslat iväg och jag fick jobba hårt för att hinna läsa alla intressanta böcker jag hade liggande.

Jag vet att jag tidigare nämnt något om en bok som heter Historiens tyranner, blev lite besviken på den då jag trodde den skulle vara mycket intressantare. 

Men läst den har jag, sen sist har jag även läst den mycket läsvärda boken om Krokomfallet. Ni har vält hört om socialsekreteraren som tog sitt liv efter att ha varit mobbad på arbetet. Det var en väldigt intressant bok och grep tag i mig rejält. 

I helgen som var läste jag även ut USA:s historia, en bok som delar upp USA:s historia på de olika presidentperioderna, den var lite intressant, inte så utvecklad som jag tänkt mig men ger en riktigt stor överblick.

Just nu har jag två trevliga böcker att hämta hos hovleverantören, funderar på att ta mig en skön promenad ner dit på lördag :)

Den första är en bok med den lustiga titeln Svenska gummistövlar och är Henning Mankells sista bok. Den ska jag läsa med vemod och minnas en stor författare. 

Sen är det en bok som jag tidigare läst på engelska och som nu är utgiven på svenska. Jag har inga problem med läsa om böcker och när man läser på ett annat språk än sitt modermål kan man missa många nyanser i berättarspråket och därför läser jag gärna om de jag läst på engelska i den svenska versionen.

Just nu längtar jag efter att få köpa Nora Roberts senaste bok, har läst den på engelska och ser fram emot den svenska versionen :) (det är inte den som väntar hos Hovleverantören dock).

Det är lite kul att berätta att Jonas Hassen Khemiri som jag tidigare skrivit om vunnit ett fantastiskt pris - Augustpriset och jag gratulerar honom såklart till den fina vinsten!

Nu när november äntligen snart kryper till kojs och vi får vår ljusa adventstid så vill jag avsluta med att skicka med er följande ord:

Livet är som att läsa en bok, du måste läsa bokens kapitel i rätt ordning, vissa kapitel är svårare att ta sig igenom, men du måste läsa alla, annars går du miste om poängen i bokens historia. (från nätet)

Flitigt läsa gör dig klok, därför läs varenda bok   

Falstaff Fakir (som jag fått använda i ett korsord denna vecka)Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sol och böcker

Böcker, böcker, böcker och så lite mer böcker?

Eftertänksamt?